Home
Cliënten vertellen: online therapie bij overmatig piekeren

Cliënten vertellen: online therapie bij overmatig piekeren

, 15 juli 2013

Malen, piekeren, tobben, peinzen, prakkiseren. Allemaal woorden voor hetzelfde vervelende probleem: nadenken over van alles en nog wat met als gevolg slapeloze nachten of een verminderde concentratie. Bij Licia online therapie is piekeren vaak een bijkomend probleem. Mensen met depressieve klachten die bijvoorbeeld veel nadenken over het hoe en waarom van hun klachten. Of iemand met paniekaanvallen die piekert wat hij eraan kan doen om hiervan af te komen. Maar piekeren kan ook de hoofdreden van een aanmelding zijn. Zo ook Brenda, die zich aanmeldde met overmatig piekergedrag. Zij vertelt haar verhaal hier.

“Ik maalde overal over, het was echt om gek van te worden. Financiën, mijn relatie, het weer, mijn lichaam. Noem het maar op en het was voor mij een reden om halve nachten wakker te liggen. Zo was bijvoorbeeld het geven van een feestje voor mij een ramp. Zou ik alles wel goed geregeld hebben? Heeft iedereen het wel naar zijn zin? Ik was kapot na zo’n dag.” De behandeling richtte zich op dit piekergedrag, maar ook op het zelfbeeld van Brenda. Uit de gedachtenschema’s die ze maakte, bleek namelijk dat ze erg streng was voor zichzelf en vaak negatief over zichzelf dacht.

“Ik zag alleen maar dat ik overal in faalde en ik kon niks goed doen in mijn ogen. Door dit op papier te hebben staan, kwam dit wel even bij me binnen hoor. Maar het heeft me ook geholpen. Ik zag hoe streng ik voor mezelf was en hoe oneerlijk dit eigenlijk was. Zo streng ben ik helemaal niet voor anderen! Door de schema’s wekelijks te maken, kreeg ik veel inzicht in mijn gedachtenpatroon. Hiernaast leerde ik ontspanningsoefeningen en schreef ik elke dag op wat ik goed had gedaan. Complimenten aan mezelf geven dat had ik mijn hele leven nog nooit gedaan.” Al snel bleek dat het maken van de schema’s Brenda enorm hielpen. Ze leerde zichzelf goed kennen en stond steeds positiever in het leven.”Ik merkte dat ik vanzelf mijn gedachten veranderde en positiever over alles ging denken. Zelfs mijn omgeving bemerkte dat ik meer ontspannen in het leven sta!”

Heb je ook last van piekerproblemen? Merk dat je slecht slaapt of je slecht kunt concentreren doordat je veel in je hoofd bezig bent? Meld je dan aan bij Licia en ga aan de slag! Aanmelden.

foto: http://www.sxc.hu/photo/963143

Dit bericht is geplaatst in: Cliënten vertellen, Online Therapie, Therapie

Delicia is opgeleid tot psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Zij richt zich vooral op psychische problematiek bij jongvolwassenen en volwassenen. Haar werkervaring bij de GGZ bestaat uit het behandelen van (jong)volwassenen met uiteenlopende psychische problemen. Hierbij maakt zij vaak gebruik van de technieken uit de cognitieve gedragstherapie en is haar aanpak gericht op het aanbieden van praktische handvatten.