Home
Wat zegt je favoriete ijssmaak over jou?

Wat zegt je favoriete ijssmaak over jou?

, 22 juli 2013

Nu de temperatuur eindelijk zomers is geworden heb je er een goed excuus voor: even langs de ijssalon voor een paar heerlijk verfrissende bolletjes ijs. Neem je er twee of drie? En welke smaken kies je? Heb je een paar favorieten? In dat geval zegt deze voorkeur waarschijnlijk iets over je persoonlijkheid. Wat verraadt je ijsje over jou?

In de Verenigde Staten zijn ze zo gek op ijsjes dat ze er een nationale feestmaand voor hebben bedacht, National Ice Cream Month. Elk jaar in juli staat men extra stil bij deze lekkernij en gisteren, op de derde zondag van deze maand, was het National Ice Cream Day. Rond deze dag staan in de VS de kranten en websites vol recepten, weetjes en aanbiedingen.

Een grote ijsfabrikant heeft ter ere van de National Ice Cream Month een onderzoek laten uitvoeren door de Smell and Taste Research Foundation in Chicago, om erachter te komen of er een verband is tussen iemands favoriete ijssmaak en zijn of haar persoonlijkheid. Dr. Alan Hirsch, de oprichter van dit instituut, ontdekte dat er inderdaad een verband is en dat de resultaten soms verrassend waren. Mensen die bijvoorbeeld een voorkeur hebben voor ijs in alle kleuren van de regenboog, zijn pessimistischer dan je eigenlijk zou verwachten.

Een overzicht van een aantal smaken en wat ze zeggen over je persoonlijkheid:

  • Aardbei: mensen die van deze smaak houden zijn waarschijnlijk introvert, toegewijd en tolerant.
  • Vanille: liefhebber van vanilleijs? Grote kans dat je impulsief en idealistisch bent.
  • Chocolade: deze smaak is favoriet bij mensen die graag flirten en verleiden.
  • Mint-chocolade: heb je een voorkeur voor deze frisse smaak? Dan ben je waarschijnlijk zuinig, voorzichtig en ga je discussies niet uit de weg.
  • Vanille met Chocolate Chip: fans van deze smaak zijn doorzetters. Ook zijn ze gul en goed in wat ze doen.
  • Chocolate Chip met Cookie Dough: houd je hier van, dan ben je ambitieus, competitief en heb je veel fantasie.

En, herken je jezelf? Misschien klopt er weinig van, of misschien staat er bij elke smaak wel een eigenschap die bij jou past. Je voorkeur voor een smaak hangt natuurlijk ook van andere dingen af: het weer, in welke stemming je bent of met wie je een ijsje deelt. Of je favoriete ijs nou iets over je zegt of niet, het belangrijkste is natuurlijk dat je er van geniet!

Bron: Daily Mail

foto: http://www.sxc.hu/photo/1206661

Dit bericht is geplaatst in: Onderzoek en weetjes