Home
Dé oplossing voor eetbuien: een beha!

Dé oplossing voor eetbuien: een beha!

, 9 december 2013

456389_39014333Eerder was op dit blog al te lezen dat hoofdhonger, een veroorzaker van overgewicht, ook wel emotie-eten wordt genoemd. Bij heftige, negatieve emoties die we eigenlijk liever niet voelen, zoeken we soms troost in lekker eten.

Als deze eetbuien problematisch zijn en je er graag van af wil, dat zou je kunnen leren om bij jezelf  alert te zijn op stress en wisselende stemmingen. Wanneer je op tijd in de gaten hebt dat er een eetbui aankomt, kun je nog kiezen voor een gezond alternatief. Maar wellicht is dit binnenkort niet meer nodig, als je een vrouw bent tenminste. Microsoft werkt namelijk aan de ontwikkeling van een wel heel bijzonder product om je van je eetbuien af te helpen: een speciale beha!

Deze zogenaamde ‘smart bra’ is ontworpen om vrouwen bij tekenen van stress te waarschuwen dat ze op het punt staan om toe te geven aan een eetbui. Door middel van sensoren en een verbinding met een app op je telefoon worden de hartslag en huidactiviteit in kaart gebracht, waardoor de draagsters zelf in de gaten kunnen houden hoe het ervoor staat met hun gemoedstoestand. Deze bewustwording zorgt er vervolgens voor dat er nog voldoende tijd is om een alternatief  te verzinnen voor die zak chips. Natuurlijk zou je er alsnog voor kunnen kiezen om de koelkast in te duiken, daar kan een beha je niet van weerhouden. Dit kledingstuk zal dan ook niet de oplossing zijn voor je overgewicht. Het dragen van de beha zou je echter wel kunnen helpen om het verband tussen je eetpatroon en je stemming te ontdekken.

Het duurt helaas nog even voor dit hulpmiddel echt te koop zal zijn. Het prototype is klaar, maar Microsoft is in samenwerking met twee universiteiten in Groot-Brittannië nog volop aan het testen. Misschien een mooi kerstcadeau voor volgend jaar?

Bron: ad.nl, ggznieuws.nl

Foto: http://www.sxc.hu/photo/456389

 

Dit bericht is geplaatst in: Onderzoek en weetjes, Voeding