Home
Relatie tips ‘en ze leefde nog lang en gelukkig’

Relatie tips ‘en ze leefde nog lang en gelukkig’

, 17 juni 2014

lovecouple

Eeuwige liefde.. Vele sprookjes, boeken en films eindigen ermee, maar in het ‘echte’ leven blijkt dit vaak lastiger dan gedacht. Reden genoeg voor The Open University (UK) om te onderzoeken hoe sommige koppels het toch voor elkaar krijgen om voor altijd bij elkaar te blijven. Na een uitgebreid onderzoek hebben ze vier belangrijke pijlers gevonden.

1. Ontwikkel en verzorg de relatie – vind praktische en emotionele manieren om je relatie dagelijks te ‘voeden’.
Probeer te ontdekken wat je partner belangrijk vindt en geef dat. Bijvoorbeeld, vindt je partner het belangrijk dat je op tijd bent voor afspraken of houdt je partner van een opgeruimd huis, zorg er dan voor dat je je steentje daarvoor bijdraagt. Andersom, wees bereid om je partner op een vriendelijke en steunende manier te leren wat jij belangrijk vindt. Dus bedank je partner indien hij/zij heeft onthouden om een kopje koffie voor je te zetten terwijl hij/zij zelf aan de thee zit.

2.  Omarm je relatie – knuffelen en zintuiglijke intimiteit is op lange termijn even belangrijk als seks.
Na een vrijpartij komen er stofjes vrij die zorgen voor stevigere hechting. Echter, nadat de heftigste verliefdheid over is, zullen de meeste koppels afstappen van dagelijkse seks. Dit is waarom knuffelen zo belangrijk is, want ook deze vorm van aanraking en aandacht zorgt voor een verhoging van hechtingsstofjes.

3. Investeer in de relatie – zorg voor rituelen en gewoontes zodat de romantiek behouden blijft.
Maak tijd voor jullie tweeën en blijf dates inplannen. Dit is niet alleen goed voor de minuten die jullie dan samen besteden, maar ook voor de lange termijn omdat je nieuwe gezamenlijke herinneringen maakt.

4. Markeer de relatie – vier speciale gebeurtenissen samen en vier het passeren van de tijd.
Het vieren van een relatieverjaardag is belangrijk omdat het zekerheid over de relatie biedt en bevestigt dat je de mijlpaal samen hebt bereikt. Vergeet daarnaast ook niet van tijd tot tijd goede en slechte herinneringen op te halen. Dit markeert het verleden en creëert een beeld van de toekomst.

Zou je graag meer praktische tips en persoonlijke adviezen over je relatie willen ontvangen? Kijk dan eens op licia, wie weet is online behandeling iets voor jou.

Bron: https://psychologies.co.uk/how-make-love-last
Bron: http://www.freeimages.com/photo/1427285

 

Dit bericht is geplaatst in: Relaties, Tips