Home
Patat slecht voor je cijfers?

Patat slecht voor je cijfers?

, 4 augustus 2014

PatatDat teveel fastfood, frisdrank en alcohol kan leiden tot overgewicht en gezondheidsproblemen wisten de meesten van ons al. Maar wist je ook dat studenten die graag patat eten slechter presteren dan klasgenoten met een gezondere leefstijl?

In België ontdekten onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel dit toen zij hun eigen studenten onderzochten. Zij wilden weten of er een verband is tussen gezondheid en studieresultaten en vroegen deze studenten op twee momenten tijdens het studiejaar naar hun gewicht, lengte en leefgewoontes. Ook werd bijgehouden hoe vaak de proefpersonen aanwezig waren bij examens.

Van de groep studenten die niet bij elk examen op kwam dagen, bleek een groot deel mannelijk te zijn en meer friet te eten dan diegenen die wel steeds aanwezig waren. Toen verder werd gekeken naar de studenten die alle examens maakten bleek een aantal factoren een negatief effect te hebben op hun prestaties. Dit waren onder andere: BMI, tailleomtrek, gewichtstoename, doordeweeks gamen en een hoge consumptie van friet, frisdrank en alcohol.

Hoe gek het ook klinkt, gezondheid en eetgewoontes hebben blijkbaar invloed op je cijferlijst. Mocht je dus komend jaar goed willen presteren op school, dan kan het misschien geen kwaad om de patat wat vaker te laten staan.

 

Bronnen: Gezondheidsnet.nl, Vrije Universiteit Brussel

Foto: http://www.freeimages.com/photo/1038119

Dit bericht is geplaatst in: Cijfers, Voeding, Wetenschap