Home
Stresspiek bij vrouwen halverwege de dertig

Stresspiek bij vrouwen halverwege de dertig

, 18 augustus 2014

Vrouw

Volgens een onderzoek onder ruim tweeduizend Engelse vrouwen ervaar je als vrouw de meeste stress wanneer je 34 bent. Bijna 20% procent van hen gaf aan veel druk te ervaren en daardoor ongelukkig te zijn.

Halverwege de dertig hebben vrouwen vaak op meerdere gebieden verantwoordelijkheden. Carrière maken terwijl je jonge kinderen hebt en daarnaast graag je relatie gezond wil houden, is een grote opgave. Geld was de grootste stressfactor bij de ondervraagde vrouwen, of eigenlijk: het gebrek daaraan. Meer geld zou een stuk gelukkiger maken, aldus de respondenten. Op de tweede plaats staan zorgen over het uiterlijk en gezondheid en daarna de zorgen over de gezondheid van dierbaren. Ten slotte zijn ook de vragen: “Ben ik wel een goede moeder en is mijn kind wel gelukkig?” een grote stressfactor.

De leeftijd waarop vrouwen de minste stress ervaren is ook bekend: op je 25e ben je als vrouw het gelukkigst. Veel twintigers krijgen rond die leeftijd hun eerste baan, gaan goed verdienen en hebben nog weinig financiële verplichtingen. Ook hebben zij nog volop energie om er naast hun baan een druk sociaal leven op na te houden.

Stress leidt tot gewichtstoename en kan de kans op ernstige gezondheidsproblemen vergroten. Langdurige stress kan bovendien zorgen voor burnoutklachten en andere psychische problemen. Het is dus belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden. Lukt je dat zelf niet en kan je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken? Online therapie is een laagdrempelige manier om eens te onderzoeken hoe jij beter om zou kunnen gaan met stress.

Bron: GGZnieuws

Foto: http://www.freeimages.com/photo/1070268

Dit bericht is geplaatst in: Cijfers, Wetenschap