Home
Verminder stress: even geen e-mail!

Verminder stress: even geen e-mail!

, 9 december 2014

Het klinkt logisch en waarschijnlijk heb je deze tip al vaker gehad: als je last hebt van werkstress, probeer dan alleen op vaste momenten je e-mail te checken. In een recent wetenschappelijk onderzoek is nu bewezen dat je stress inderdaad aanzienlijk kunt verminderen door nog maar drie keer per dag je inbox te openen. 

Wetenschappers van de University of British Columbia verdeelden 124 volwassenen in twee groepen. De ene groep mocht gedurende een week hun e-mail zo vaak als ze wilden controleren, terwijl de andere groep werd opgedragen dat maar drie keer per dag te doen. Na een week werd dit omgedraaid. Tijdens dit experiment beantwoordden de deelnemers steeds vragen over hun stressgevoelens. Daaruit bleek dat personen die minder vaak controleerden of ze nieuwe e-mails hadden veel minder stress voelden dan mensen die dit continue deden.

Minder vaak je e-mail checken is waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan, het is misschien een gewoonte van je geworden om vaak te kijken of er iets nieuws binnen is gekomen. Probeer dan eens om het langzaam af te bouwen: het lukt je vast wel om je mail een uur met rust te laten. Als dat goed gaat kun je proberen dat uur uit te breiden met steeds een half uur, net zolang tot het je lukt om nog maar drie keer per dag te controleren of je nieuwe e-mails hebt. Deze aanpak kost even tijd, maar zal je veel stress schelen!

 

Bron: GGZnieuws

Foto: http://www.freeimages.com/photo/1280072

Dit bericht is geplaatst in: Onderzoek en weetjes, Wetenschap