Home
Onze aanpak

Onze aanpak

Algemeen

Licia werkt met technieken uit de cognitieve gedragstherapie
Dit houdt in dat de wisselwerking tussen gevoelens, gedachten en gedrag centraal staat bij de sessies. Je gedachten beïnvloeden je gevoelens en je gedrag. Door bewustwording van je gedachten kun je leren op een positieve manier je gevoelens en je gedrag te beïnvloeden. Klik hier voor meer informatie over de behandeling.

Intakeprocedure

Na de aanmelding wordt een persoonlijk plan opgesteld
Nadat het ingevulde aanmeldformulier is beoordeeld start de intakeprodecure. Dit houdt in dat je verschillende vragenlijsten dient in te vullen over je klachten. Hierdoor ontstaat een compleet beeld van je klachten. Nadat deze vragenlijsten zijn verwerkt ontvang je een persoonlijk advies; het behandelplan. In dit plan staat hoeveel sessies er naar verwachting nodig zijn en waar de sessies op gericht zullen zijn.

Veilig mailen met Licia

Met persoonlijke inlogcodes kun je veilig met Licia praten
Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld, ontvang je een inlognaam en een wachtwoord. Hiermee kun je inloggen op jouw persoonlijke behandelomgeving; hier vindt de behandeling plaats.

Behandeling

Behandeling bij Licia bestaat uit meerdere e-mail sessies.
Een sessie is één mail correspondentie tussen jou en je psycholoog. Dit houdt in dat je een mail stuurt naar je psycholoog via de website van Licia. In de mail van je psycholoog wordt antwoord gegeven op je vragen, worden huiswerkopdrachten voorgelegd en je krijgt feedback over eerdere opdrachten. De volgende mail correspondentie is dus een volgende sessie. Als je meer wilt lezen over de inhoud van de behandeling, klik dan hier.