Home
Drs. Delicia Takes, online psycholoog

Drs. Delicia Takes, online psycholoog

Oprichting Licia online therapie

Bij het oprichten van Licia online therapie in 2010 had ik een duidelijk doel voor ogen: cliënten op een laagdrempelige en toegankelijke manier psychische zorg aanbieden. Ik merkte namelijk dat bij de gevestigde manier van psychologische hulpverlening cliënten moeilijk op de juiste plek terecht kwamen. Lange wachtlijsten van 3 maanden zijn eerder regel dan uitzondering. Dit moet toch anders kunnen, was dan ook de vraag die door me heen ging. En zo is Licia online therapie ontstaan.

Online psycholoog

Als online psycholoog is het iedere keer een uitdaging om een cliënt verder te helpen in zijn of haar leven en het blijft bijzonder dat mensen hun problemen aan mij toevertrouwen. Ik ben praktisch ingesteld en kijk vooral naar het probleem dat nu voor jou als cliënt ligt. Ik maak hierbij voornamelijk gebruik van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie, een vorm die zeer geschikt is voor behandeling door een online psycholoog. Ik bekijk hierbij je gedachten en door deze keer op keer uit te dagen veranderen we je negatieve gedachten naar meer helpende, positieve gedachten. We gaan er namelijk vanuit dat je gedachten een grote invloed hebben op je gevoel en je gedrag.

Schrijftherapie

Ik neem als online psycholoog een ondersteunende rol in tijdens de behandeling, waardoor ik je het vertrouwen kan geven dat je zelf jouw problemen op kunt lossen. Dit is vaak ook het doel van de behandeling: zelfredzaamheid en het aanbieden van handvaten zodat je problemen in de toekomst beter aan kunt. Doordat de sessies per e-mail plaats vinden, is er ook veel ruimte om je levensverhaal kwijt te kunnen en over dingen te schrijven die je dwars zitten. Naast de praktische kant van de therapie met huiswerkopdrachten is er dus ook sprake van een stukje schrijftherapie.